Булгартрансгаз ЕАД  публикува на сайта си покана за подаване на

...
Булгартрансгаз ЕАД  публикува на сайта си покана за подаване на
Коментари Харесай

Булгартрансгаз търси 400 млн. евро за ключови проекти

" Булгартрансгаз " ЕАД  публикува на уеб страницата си покана за подаване на предложения за даване на банково финансиране под формата на заем за оперативни и капиталови разноски на сдружението. Целта е обезпечаване на финансов запас за реализация на капиталовата стратегия на сдружението, която е ориентирана към диверсифициране на източниците, повишение на сигурността на доставките и позиционирането на страната, като газоразпределителен център в района.

От сдружението напомнят и едни от най-мащабните капиталови планове все още като построяването на „ Балкански поток “, междусистемната връзка България-Сърбия, разширението на потенциала на подземното газохранилище „ Чирен “, както и построяването на преносни газопроводи, които ще допринесат за обезпечаването на повече достъп до природен газ за промишлените и битовите консуматори в България.

" Булгартрансгаз " ЕАД ще се стреми да набере финансиране в размер на до 400 млн. евро със период на погашение 6 години. Отправна точка за цената на търсения финансов запас е най-ниската цена, препоръчана от определените реализатори за реализацията на плана „ Балкански поток “, а точно 3,9% на годишна база. Ключово изискване в границите на процедурата е цената на финансирането да е по-ниска от 3,9%. Набирането на запас на по-ниска цена ще разреши на сдружението да понижи разноските си по реализацията на плана, както посредством предварително заплащане на част от дължимите суми към изпълнителите, по този начин и чрез по-ниската цена на финансиране.

Набраните средствата ще бъдат употребявани и за реализацията на останалите основни планове на сдружението, ориентирани към повишение на диверсификацията на източниците, сигурността на доставките и установяването на конкурентен и транспарантен пазар на природен газ в страната.  

Срокът за показване на офертите за присъединяване в процедурата е до 17:00 часа на 30.06.2020 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР